Per aukštas arba per žemas kraujospūdis, tachikardija, jų priežastys ir galimi sprendimai

PER AUKŠTAS ARBA PER ŽEMAS KRAUJOSPŪDIS, TACHIKARDIJA, JŲ PRIEŽASTYS BEI GALIMI SPRENDIMAI
Dėl ko pas vienus žmones kraujospūdis yra normalus (Oficialiai medicinos pripažintas normalus kraujospūdis yra 120/80 mm Hg), pas kitus jis per didelis ar per mažas? Norint tai išsiaiškinti, reikia pagrinėti priežastis tiek iš fizinio lygmens, tiek iš enegetinio lygmens, tiek iš jutimų ir emocijų lygmens.
Pagrindinė kraujotakos funkcija – aprūpinti visas organizmo ląsteles maisto medžiagomis ir pašalinti iš jų susikaupusius teršalus. Širdies funkcija – pravarinėti kraują kraujotakos sistema aprūpinant maistingomis medžiagomis(ir ne tik) visą kūną iki pirštų galiukų. Kuo toliau nutolusi organizmo ląstelė nuo širdies (pavyzdžiui kairės kojos mažasis pirštelis), tuo širdžiai sunkiau ja tinkamai pasirūpinti. Ką žmogus bedarytų: sportuotų, miegotų, jaustų baimę, džiaugsmą, stresą, vartotų vaistus ar psichotronines priemones ir pan., organizmas atsižvelgdamas į konkrečias priežastis, stengsis kiek įmanydamas aprūpinti visas, net ir tolimiausiai esančias, ląsteles. Mūsų kūnai yra be galo nuostabūs, jie daugumoje atveju sugebės rasti sprendimus, net veikiant labai stipriems veiksniams, tokiems kaip traumos, apsinuodijimai, ar esant pastoviom neigiamom mintim, kai organizmas griaunamas iš vidaus. Ir tarkim, jei į automobilį įpilsim ne tos rūšies kuro ir dar papildomai primesim šiukšlių, jis nevažiuos, bet mūsų kūnas (kaip koks didvyris) iš visų jėgų stengsis susitvarkyti su visomis priežastimis, stengdamasis kiek įmanydamas aprūpinti visas ląsteles. O tam, kad tinkamai pasirūpintų kiekviena ląstele, jei reikės bus pakeltas ar sumažintas spaudimas, padidintas nuovargis arba aktyvumas, susilpninta arba suaktyvinta kai kurių organų veikla ir pan. Ir viskas tik tam, mielieji, kad palaikytų maksimaliai geriausią kūno, kaip mechanizmo veikimą, esant net krūvai neigiamų faktorių.
Kraujospūdis – kraujo spaudimas (slėgis) į kraujagyslių sieneles. Pagrindinės žemo arba aukšto kraujo spaudimo fizinio lygmens priežastys:
1. Tirštas kraujas. Kraujas, kuriame pernelyg mažai vandens (plazmos), vadinamas tirštu. Jei širdis dirbdama įprastiniu režimu negali prapumpuoti tiek kraujo, kad būtų aprūpintas visas kūnas, ji turi stipriau stumti arba sumažinti kraujagyslių diametrą. Dažniausiai pas hipertonikus būna padidėjęs kairysis širdies skilvelis tam, kad būtų galimybė stipriau pumpuoti. Ir pavyzdžiui: jei jūs norėdami papuošti tortą, naudosit konditerinį švirkštą, ir su juo spausit normalios konsistensijos kremą, tai jums nereikės didelių pastangų. O norint su tokio pat dydžio švirštu išspausti tirštą kremą, jums reikės kur kas daugiau jėgos. Dėl to organizmas ir siaurina kraujagysles, kad kraujo prastūmimui galėtų naudoti tą patį energijos kiekį. Medicinoje neieškomos priežastys, pagrindinis tikslas pasiekti, kad organizmas ne siaurintų kraujagysles ir taip palengvintų sau darbą, bet įvairių medikamentų pagalba, atjungti mechanizmą organizme susiaurinantį kraujagysles tam, kad priverstų pratekėti tirštą kraują, per normalaus storio kraujagysles ar net per išplatėjusias, kam reikės sunaudoti kur kas didesnį kiekį energijos. Tokiu atveju širdžiai didės apkrova, nes jai reikės išnaudoti daugiau energijos norint prastumti kraują, o dirbdama su perviršiais ilgainiui gali išeiti iš rikiuotės. Kraują tirština per mažas skysčių vartojimas. Prevensinė priemonė, jei inkstai veikia gerai, galima gerti daugiau vandens.
2. Riebus kraujas, kai kraujyje gausu riebalų (cholesterolio). Čia taikomi tokie patys principai kurie aprašyti pirmame punkte – stipriau pumpuoti sunaudojant daugiau energijos, bei sudarant kraujagyslių sienelėms stiprią apkrovą arba sumažinti kraujagyslių diametrą, kad būtų išlaikomas energijos balansas. Cholesterolis neturi nieko bendro su kraujo tirštumu. Kraujas gali būti tirštas ir su mažu cholesterolio kiekiu, bet taip pat gali būti skystas su padidintu cholesterolio kiekiu. Prevensinė priemonė – veganinė mityba.
3. Klampus kraujas, kai kraujyje gausu baltymų (bet nėra cholesterolio ir plazmos trūkumo). Galimos priežastys kraujo tirštumas, riebumas ir lipnumas, arba net viskas kartu. Prevensinė priemonė – veganinė mityba.
4. Padidintas adrenalino kiekis, kai žmogus nuolatos jaučia įtampą, stresą, baimę. To pasekoje per organizmo biocheminius procesus yra mažinamas kraujagyslių diametras, didėja slėgis,ir širdžiai tenka didesnė apkrova prastumti kraują per mažesnio diametro kraujagysles. Tai gali būti susiję su žmogaus polinkiu nervintis dėl kiekvienos smulkmenos, susiję su stresu patiriamu darbe, gali būti karminiai dalykai ir t.t. Prevensinė priemonė – išmokti būti harmoningiems, kaip aprašyta mūsų puslapyje paminėtame žemiau.
5. Nepakankamas inkstų veikimas. Inkstai yra kraujo filtras – daugybė smulkių vamzdelių suvyniotų į filtruojančią medžiagą. Viena iš inkstų funkcijų yra išfiltruoti kraujyje esančius teršalus nuvedant juos į šlapimą. Jei jūsų kraujas yra tirštas, riebus ar klampus arba yra inkstų nepakankamumas, tie filtriukai užsikemša, ko pasekoje susidaro padidintas spaudimas. Kartais yra pramušami patys smulkiausi nano vamzdeliai ir į šlapimą patenka baltymai, gyvi eritrocitai, liaukocitai, ty. elementai, kurių neturi būt šlapime. Visi šitie dalykai tvarkomi kompleksiškai sprendžiant problemas susijusias su inkstais. Prevensinė priemonė – veganiška mityba, arba bent jau į mitybą įtraukiant daugiau augalinio maisto.
Taigi hipertonija yra toks spaudimas, kuris ir turi būti jūsų organizmui pritaikytas atsižvelgiant į visus faktorius tam, kad reikiamomis medžiagomis būtų aprūpinta tolimiausia ląstelė. Jei pas jus yra anemija, širdis turės 2-3 kartus greičiau perpumpuoti kraują. O ką medicina vadina tachikardija, tai tiesiog yra širdies ritmo priderinimas prie kraujo kokybinių parametrų.
Norint kokybiškai išspręsti su spaudimu ir tachikardija susijusius dalykus, reikia išsiaiškinti visas priežastis ir tada jas išspręsti. Kitais atvejais bandydami slopinti simptomatiką, jūs tiesiog kenksite savo organizmui.
Atliekant daugiamatę diagnostiką galima tiksliai nustatyti dėl kurios priežasties/čių pas jus yra kraujospūdžio anomalijos ir/ar tachikardija, ir tuos dalykus kompleksiškai išspręsti priežasčių lygyje.
Norinčius dirbti savarankiškai konsultuojame ir apmokome. Greitu metu bus parengta paskaita apie karmines ir psichologines kraujospūdžio priežastis. Taip pat visos priežastys bus išnagrinėtos ir smulkiau aprašytos mūsų knygoje